szerző:
Eduline

Kétéves mesterszakon, négyéves doktori képzésen vagy egy-két szemeszteres részképzésen vehetnek részt szeptembertől a Pekingi Technológiai Intézetben (BIT) azok a magyar hallgatók, akik elnyerik az intézmény ösztöndíját.

©

A teljes képzésre szóló ösztöndíj fedezi az oktatás, a szállás, egy átfogó egészségbiztosítás és a havi ellátmány költségét is, azonban nem tartalmaz nemzetközi utazási költséget – olvasható a tájékoztatóban.

Az érdeklődők 2018. január 1. és április 15. között nyújthatják be pályázataikat a Kínai Ösztöndíjbizottságnak, azonban a pekingi magyar nagykövetség jelöli a hallgatókat, így teljes képzés esetén március 15. előtt, részképzés esetén pedig június 15. előtt fel kell venni a kapcsolatot a nagykövetséggel a részletekkel kapcsolatban. További információt itt találtok.

Három magyar fiatal a világ másik végén: miért mentek, mit tapasztaltak?

Hogyan kerülnek húszas éveikben járó magyarok Kenyába, Katarba vagy Japánba? Hogyan építettek karriert, és milyen nehézségekkel kellett szembenézniük? A Campus Plusz 2017 cikke. Anglia, Ausztria, Németország − ha külföldi munkavállalásról van szó, a legtöbb magyarnak ez a három ország ugrik be elsőként. Pedig vannak olyan húszasok-harmincasok, akik az egyetem után sokkal egzotikusabb helyen próbálnak szerencsét.