szerző:
Eduline

Mennyit költ egy átlag egyetemista az EFOTT-on? Spórolási tippek tőlük nektek.

©

Az Eduline tudósítója által megkérdezett egyetemisták közül a legtöbben sátoroznak, ám akadt, aki a közeli hotelek közül választott. A fesztiválbérleten és a szállásdíjon kívül 20-40 ezer forint költőpénzt hoztak magukkal, ebből ételt, italt terveznek vásárolni - sőt a fesztivál területén felhúzott üzletekben akár fürdőruhát, naptejet is beszerezhetnek.

Mennyit kell félretenni egy-egy napra? Az általunk megkérdezett hallgatók szerint legalább napi 2-3 ezer forintot, állításuk szerint ennél kevesebb pénzzel nem érdemes elindulni, hiszen a nagy melegben nem csak a víz, de a sör is könnyen csúszik.

Az itt lévő egyetemisták nagy része tanév közben és nyáron is dolgozik, fizetésükből finanszírozzák a heti szórakozásukat, de természetesen akad olyan is, akit a szülei segítettek ki.

Spórolási lehetőségek persze az EFOTT-on is vannak: a fesztiválábécé mellett felállított konyhában maguknak tudnak az ott megvásárolt alapanyagokból főzni. Sokan kihasználják a promóciós lehetőségeket is, van, ahol üdítőt lehet kóstolni, máshol tollat vagy passtartót, sok helyen pedig bulizáshoz való kellékeket is osztogatnak, például világító karkötőket, felragasztható tetoválásokat, kulacsot, frizbit, napszemüveget.

És hogyan érkeznek a fesztiválozók az EFOTT-ra? Sokan telekocsival, az ugyanis sokszor gyorsabb és olcsóbb, mint a tömegközlekedés. A sportosabbak biciklivel jöttek Budapestről.

Elstartolt az idei EFOTT, ilyen koncertek lesznek vasárnapig

Több mint száz fellépő várja az idei EFOTT-ra érkezőket vasárnapig. Július 10-16. között olyan sztárfellépők teszik itt tiszteletüket, mint John Newman, Jessie J, Lost Frequencies, Dub FX és a Volbeat, de természetesen minden, az egyetemisták és fiatal felnőttek körében ma népszerű hazai zenekar is színpadra áll majd: Wellhello, Halott Pénz, Kowalsky Meg a Vega, Punnany Massif, Anna & the Barbies, Majka&Curtis, Rúzsa Magdi, Tankcsapda és még sokan mások.