szerző:
Eduline

A Gru 3 című animációs filmre váltottak a legtöbben jegyet a harmadik negyedévben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken saját adataira hivatkozva.

A közlemény szerint 3,8 millió néző bruttó 5,2 milliárd forint jegybevételt produkált az NMHH Filmirodájának összesítése alapján az említett időszakban, ami meghaladta az előző negyedévi 3,4 milliós nézőszámot és 4,7 milliárd forintos jegybevételt.

A legtöbben - 510 ezren - a Gru 3-ra voltak kíváncsiak, 170 ezerrel többen, mint az előző negyedévi nyertesre, a Halálos iramban 8-ra. Az animációt a Baywatch követte 286 ezer nézővel, majd az Az című horror 257 ezer látogatóval. A legnézettebb magyar filmalkotás, a Pappa Pia volt: a romantikus, zenés vígjátékra 199 ezren váltottak jegyet - tették hozzá.

A top10-ben hét filmet az Egyesült Államokban gyártottak, a legnézettebbek között hatodik az angol-francia Dunkirk, hetedik pedig a francia Valerian és az ezer bolygó városa. Az adatokon belül az NMHH külön kimutatást készített az artmozikról. Ezek nézőszáma a harmadik negyedévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest 226 ezerről 268 ezerre emelkedett. A jegybevétel 283 millió forintra nőtt, ez közel 47 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. 

A művészmozikban is a Gru 3-ra váltottak a legtöbben jegyet, 21 ezren. Ezt követte a Pappa Pia (17 574 néző), a Kincsem (11 530 néző), valamint a Testről és lélekről (10 209 néző) - áll a közleményben.

Négy film, amiért megéri moziba menni az ünnepek előtt

Ha karácsony előtt még szívesen néznétek jó filmeket, akkor adunk pár ötletet. Ezekért a filmekért érdemes moziba menni az ünnepek előtt. Jumanji - Vár a jungel Végre ez is eljött, úgyhogy ha egy kis szórakozásra vagy izgalomra, de mindenképpen látványos filmre vágytok, akkor ez a legjobb választás. Egy kis előkarácsonyi meglepetésnek sem rossz.