szerző:
Eduline

A legtöbb egyetemen és főiskolán már elkezdődött, és január végéig tart a vizsgaidőszak: összegyűjtöttük a tavaszi szemeszter legfontosabb dátumait.

Regisztrációs hét, tantárgyfelvétel

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is február 3. és 7. között tartják a regisztrációs hetet. A Budapesti Corvinus Egyetemen január 31-től február 9-ig, a Debreceni Egyetemen pedig február 6-tól 21-ig tart a regisztrációs időszak. Hol tartanak szénszünetet december végén és január elején? Itt találjátok a listát.

Szorgalmi időszak

A Szegedi Tudományegyetemen február 10-től május 17-ig tart a tanítás a tavaszi félévben. Az ELTE-n február 10-től május 16-ig kell bejárniuk a diákoknak, a hagyományos Pázmány-nap május 9-én lesz, ekkor nincs tanítás. A BME-n február 10-től május 16-ig, a Corvinuson pedig február 3-tól május 9-ig tart a szorgalmi időszak. A Debreceni Egyetemen február 17-től május 23-ig van tanítás.

Tavaszi szünet

Az ELTE-n április 16-tól 22-ig lesz szünet. A Debreceni Egyetemen március 31. és április 4. között tartják a tavaszi tudományos hetet, nappali tagozaton ekkor nincs tanítás. A Szegedi Tudományegyetemen a szénszünet beiktatása miatt nem lesz tavaszi szünet.

Vizsgaidőszak

Az ELTE-n május 19-től július 4-ig, Szegeden május 19-től június 28-ig tart a vizsgaidőszak - utóvizsgázni július 5-ig lehet. A Corvinuson május 12-től június 13-ig, a Debreceni Egyetemen pedig május 26-tól július 11-ig tart a vizsgaidőszak. A BME-n május 26-tól június 23-ig lehet vizsgázni. A közoktatási tanév legfontosabb dátumait a tavaszi félévben itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!