szerző:
Eduline

Milyen a tökéletes időbeosztás az egyetemen, főiskolán? Milyen hibákat kell elkerülni a tanév elején és a vizsgaidőszakban? Ezeket gyűjtöttük össze.

Használhatatlan órarendet készíteni

Lehet, hogy szeptember elején még úgy látjátok, az a matek/nyelvtörténet/filozófiavizsga menni fog anélkül is, hogy bejárnátok az előadásokra, könnyen kiderülhet, hogy éppen ez a tantárgy megy a legnehezebben. Ha tehetitek, ne vegyetek fel egy időpontban lévő órákat.

Az összes szemináriumi dolgozatot a félév végére hagyni

Nem azt mondjuk, hogy már az első két hétben töltsétek az estéket a könyvtárban, de októberben érdemes nekiállni a könnyebb, rövidebb szemináriumi dolgozatoknak: legalább a szakirodalmat gyűjtsétek össze és dolgozzátok fel. Ha november végén kezdtek neki az öt-hat szemináriumi dolgozat megírásának, éjjel-nappal dolgoznotok kell - ráadásul a szorgalmi időszak végén egymást követik a ZH-k és az előrehozott vizsgák.

©

Több vizsgát felvenni egy napra

Ez most még nem aktuális, de jó, ha már most tudjátok: két hét alatt nem tudtok ledarálni tíz-tizenkét vizsgát, hiába szeretnétek már január második hetében pihenni. Biztosan lassabban fogtok haladni az anyaggal, mint ahogy elterveztétek, úgyhogy bőven hagyjatok magatoknak időt a felkészülésre.

Halogatni, halogatni, halogatni

Előadást kell tartani valamelyik szemináriumon, és már most le lehet foglalni a különböző időpontokat? Ne a félév utolsó óráját válasszátok - rengeteg dolgotok lesz akkor, tudjátok le inkább a kötelező feladatokat a félév közepén!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!