szerző:
Eduline

Az utóbbi hetekben többször írtunk az egyetemi kollégiumok adta lehetőségekről, jelentkezésről és minden fontos infóról. Összegyűjtöttük most ezeket nektek.

©

1. Hogyan és miként

Mi alapján és hogyan határozzák meg az egyetemek a kollégiumi elhelyezéseket, hogyan kerülnek be a hallgatók? Erről itt olvashattok. De arról is találhattok infókat, hogy miért érdemes kollégiumban lakni: öt dolog, amiért megéri koleszban lakni.

2. Választás

A fővárosban vagy vidéken fogtok tanulni? Itt találjátok többek között a debreceni, szegedi és pécsi árakat. A budapesti kollégiumokról (például BGE, Corvinus) pedig itt olvashattok. De vannak magánkollégiumok is, mint alternatíva ez is felmerülhet:

Magánkollégiumban gondolkoztok szeptembertől? Mutatjuk a budapesti listát

Ha úgy gondoljátok, hogy nincs sok esélyetek a kollégiumba kerülni szeptembertől, de a bejárás is megoldhatatlan? Most pár olyan kollégiumot mutatunk, ahová nem csak szociális alapon lehet bekerülni. Íme a magánkollégiumok budapesti listájának második része: Thököly úti magánkollégium A belváros VII.

3. Jelentkezés

Milyen dokumentumok szükségesek a jelentkezéshez? Itt megtaláljátok, milyen iratokat kell összegyűjtenetek.

+1. Ti szavaztátok meg

Magyarország legjobb kollégiumára szavazhattatok néhány hete az Eduline-on, ez az eredmény született:

Megtaláltuk Magyarország legmenőbb kollégiumát: itt az eredmény

Múlt héten arra kértünk titeket, segítsetek megtalálni Magyarország legmenőbb - fogalmazhatnánk máshogy is: legjobb, legélhetőbb, legjobb közösséget magáénak tudó - kollégiumát. Itt az eredmény: Szavazhattatok például a miskolci Uni-Hotelre, a szegedi Károlyi Mihály Kollégiumra vagy a győri Egyetemi Kollégiumra.