szerző:
Eduline

Ha úgy gondoljátok, hogy nincs sok esélyetek a kollégiumba kerülni szeptembertől, de a bejárás is megoldhatatlan? Most pár olyan kollégiumot mutatunk, ahová nem csak szociális alapon lehet bekerülni. Íme a magánkollégiumok budapesti listájának második része:

©

Thököly úti magánkollégium 

A belváros VII. kerületében a Thököly és Dózsa György utca sarkán a Keleti pályaudvartól pár perc sétára frekventált helyen található a Thököly úti magánkollégiumban.

Ebben a magánkollégiumban is kérnek kauciót, ami szintén 80 ezer forint, azonban a határozott idő lejártával visszajár.

Kétágyas szoba közös fürdővel (külön fiú és lány fürdőszoba) férőhely díja 50 ezer, az egyágyas szoba díja pedig 60 ezer forint egy hónapra egy főnek, azonban ezeket a szobákat kizárólag egy személy használhatja. Az árak a rezsi költségét már tartalmazzák, és fixen minden hónapban azonosak függetlenül a téli nyári időszaktól.

Ezekben a magánkollégiumokban kizárólag határozott idejű bérleti szerződést kötnek, mely 12 hónapra szól, kivéve a Grassalkovichban, ahol minimum 10 hónapra. Bővebb információkat a Grassalkovich, Garay, Szív utcai és a Thököly magánkollégiumról itt olvashattok.

Albérletet kerestek? Komoly anyagi teher lehet: ezek a legdrágább vidéki városok

Budapesten 10 százalékkal drágultak az albérletek éves összevetésben, és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek a bérleti díjak. Ahogy már korábban írtunk róla, Budapesten nincs olyan kerület, ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forintnál olcsóbb lenne, a fővárosi bérleti díjak átlaga pedig 149 ezer forint. Most megnéztük, melyik egyetemi városban a legdrágább az albérlet.

Ferenc körúti Magánkollégium

Ferenc körúti Magánkollégiumba kizárólag nappali tagozatos egyetemista fiúkat vesznek fel. A lakók nagy része a közeli BME műszaki egyetemre jár, ezért igyekeztek nagy méretű asztalokkal berendezni a szobákat.

 Az egyágyas szobák ára 55 ezer + 15 ezer (bérleti díj és rezsiátalány) 10 hónapra, 70 ezer forintos kaucióval. A kétágyas szobák ára 35 ezer + 15 ezer forint (bérleti díj és rezsiátalány) szintén 10 hónapra és 70 ezer forintos kaucióval.

Üllői úti Magánkollégium

Az Üllői úton levő Magánkollégiumba kizárólag nappali tagozatos egyetemista lányokat vesznek fel.

Az egyágyas szobák ára 55 ezer + 15 ezer (bérleti díj és rezsiátalány) 10 hónapra, 70 ezer forintos kaucióval. A kétágyas szobák ára 35 ezer + 15 ezer forint (bérleti díj és rezsiátalány) szintén 10 hónapra és 70 ezer forintos kaucióval.

Ludovika

Az Üllői úton fekvő Magánkollégiumba kizárólag nappali tagozatos egyetemista fiúkat vesznek fel. A lakók nagy része a közeli SOTE-re jár, ezért igyekeztek igényeiknek megfelelően berendezni a szobákat. 

Az egyágyas szobák ára itt is 55 ezer + 15 ezer (bérleti díj és rezsiátalány)10 hónapra, 70 ezer forintos kaucióval. A kétágyas szobák ára 35 ezer + 15 ezer forint (bérleti díj és rezsiátalány) szintén 10 hónapra és 70 ezer forintos kaucióval.

A körúti magánkollégiumokról itt olvashattok bővebben. A korábban bemutatott magánkollégiumról pedig itt olvashattok.

Így találhattok biztos lakhelyet szeptembertől, ha a koli és az albérlet nem jöhet szóba

Budapesten és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek az albérleti díjak idén. Az egyetlen kiút a kollégiumi férőhely lehet, azonban aki nem kap férőhelyet az egyetemi kollégiumban, annak még szóba jöhetnek a magánkollégiumok is. Mutatjuk, mennyibe kerülnek és hol vannak a budapesti magánkollégiumok.