szerző:
Eduline

A kollégiumi életet és a tanulást is megkönnyíthetitek ezekkel az egyszerű trükkökkel.

©

1. Vegyetek egy laptoplakatot. Még mindig sokkal olcsóbb, mint új laptopot venni, ha ellopnák.

2. Tanulás közben hallgassátok a megfelelő zenét. Válasszatok olyat, amiben nincs dalszöveg, az pedig még jobb, ha nem ismeritek, így nem fogja elterelni a figyelmeteket.

3. Ha maradt még pizza az előző estéről, egy pohár víz mellett tegyétek be a mikróba, így nem lesz rágós. Túlélőcsomag kolisoknak: hét szabály, amit érdemes betartani.

4. Prezentáció előtt kérjétek meg egy barátotokat a közönségből, hogy tegye fel azt a kérdést, amire biztosan tudtok válaszolni, így sokkal magabiztosabbak lesztek.

5. Miközben tanultok, tiltsátok le a zavaró weboldalakat. Már több programot is letölthettek erre a célra, de itt is találhattok egy angol nyelvű leírást.

6. Van, akinek segít, úgyhogy érdemes kipróbálni: használjatok különböző színű tollakat jegyzeteléskor, így könnyebben előhívhatjátok a tanultakat a memóriátokból. Így készülhettek fel gyorsabban a vizsgákra: öt extra tipp.

7. Tanuljátok meg, hogyan főzhettek mikróban. Kezdhetitek a bögrés rántottával és a bögrés brownie-val, de már mikrós sajttorta- és toastrecepteket is találhattok.

8. Mindig elalszotok, mert nem elég hangos az ébresztőórátok? Tegyétek a telefonotokat egy üres pohárba, ami garantáltan felerősíti a hangerőt, és kénytelenek lesztek kiugrani az ágyból.

9. Sétálgassatok vizsga előtt. A University of Illinois vizsgálatából kiderült, hogy közvetlenül a vizsga előtt már húsz perc testmozgás is sokat javít a teljesítményen.

10. Motiváljátok magatokat "jutalomfalatokkal" tanulás közben: például minden elolvasott oldal után jár egy gumimaci/pisztrácia/aszalt gyümölcs. Öt furcsa tipp vizsgaidőszakra - gumimaci, Times New Roman és kölesgolyó.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!