szerző:
Eduline

A csütörtöki bulik, a legjobb professzorok, az egyetemi napok, sőt még a büfé jellegzetes melegszendvicse is sokáig hiányozni fog az egyetem befejezése után - viszont a következő tíz dologtól valószínűleg szívesen elbúcsúztok majd.

©

A Buzzfeed összeszedte azt a harminc dolgot, amit a diplomaosztó után senki nem sír vissza.

1. A csoportmunkák egy része. Amikor olyan csoporttárssal kell közös beadandót vagy prezentációt készíteni, akinek esze ágában sincs részt venni a munkában (az ötöst viszont örömmel bezseli).

2. A tárgyfelvétel. Hiába ültök egész éjszaka a gép előtt, hogy az elsők közt léphessetek be a Neptunba/ETR-be, mégis betelnek a helyek.

3. A reggel nyolckor kezdődő órák. Vagy úgy általában a délelőtti órák, a hétfői órák, na meg azok az órák, amelyek miatt nyolcig bent kell maradni az egyetemen.

4. Öt-hat ezer forintot költeni olyan könyvekre, amelyeket összesen egyszer használtok: a vizsgaidőszakban. Így spórolhattok több ezer forintot egyetemi tankönyveken.

5. Amikor egyetemváltás után nem sikerül elfogadtatni valamelyik tantárgyatokat, így hiába szenvedtétek végig a kurzust, most mindent kezdhettek elölről.

6. Összeegyeztetni egy teljes munkaidős munkát/gyakornokságot és az egyetemi órarendeteket. Úgy érzitek, mintha korábban nem lett volna ennyi szeminárium, gyakorlat és jelenléti ív.

7. Zacskósleves- vagy parizerdiétán élni a szűkös büdzsé miatt. Ettől minden egyetemistának tartania kell?

8. Amikor a zsúfolt könyvtárban ülőhelyet
sem találtok.

9. Azt hallgatni, hogy milyen szuper volt egy buli, amire nem hívtak meg, milyen őrültséget csináltak a szaktársak a koliban, amikor ti otthonról jártok be, vagy milyen jó volt a gólyabál, amire nem tudtatok elmenni.

10. Időpont-egyeztetés a konzulenssel. Vagy olyan jó, hogy sosem ér rá, mert tíznél több szakdolgozatírója van, vagy ráér, de ez nem véletlen, ugyanis nem valami segítőkész. Ezeken a képeken röhög az internet: igen, ilyen a szorgalmi időszak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!