szerző:
Eduline

A joghallgató akkor vált országosan ismertté, amikor azzal vádolták, hogy 22 embert akart lemészárolni az ELTE jogi karán. Később egy lövöldözésért ítélték el.

©

Jelenleg házi őrizetben van az az ELTE-s joghallgató, aki 2013 augusztusában egy Móricz Zsigmond körtéri étteremben többször a plafonba lőtt, és ezért első fokon 5 év letöltendőt kapott.

S. Ábel a Blikknek nyilatkozott, szerinte ő sosem akart bántani senkit, szerinte csak jobb az írói vénája az átlagosnál. Mint bizonyára emlékeztek rá, a most 31 éves hallgató 2015-ben emberölés előkészülete miatt két és fél év börtönt kapott, mivel a bíróság szerint azt tervezte, hogy 22 emberrel végez az ELTE jogi karán. Az ítéletet végül az Alkotmánybíróság tette semmissé.

S. Ábelt a rendőrök napjában többször is ellenőrzik, ennek ellenére arra készül, később befejezi jogi tanulmányait. A lapnak azt mondta, akár Strasbourgig elmegy az igazáért, ha kell. A Móriczon történt lövöldözésről azonban nem akart nyilatkozni, mert még tartaz eljárás, de szerinte semmi nem úgy történt, ahogy állítják.