szerző:
Eduline

Ha még nem múltatok el 26 évesek, az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel, az állandó kiállításokat pedig akár teljesen ingyen is megnézhetitek, ha a kijelölt napon mentek. Utánajártunk, októberben mikor mehettek múzeumba - ingyen.

©

Jövő hét szombaton, október 18-án ingyen látogathatjátok a Magyar Nemzeti Galéria, az Iparművészeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításait.

A legtöbb múzeumba a hónap utolsó hétvégéjén mehettek ingyen. Október 25-én, szombaton a Budapesti Történeti Múzeumba és a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogathattok el, a Ludwig Múzeumban, a Hadtörténeti Múzeumban és a Közlekedési Múzeumban pedig október 26-án, vasárnap tartják az ingyenes napot.

Ilyenkor a 18 évnél fiatalabb látogatók kísérői is ingyen mehetnek be, ráadásul a kedvezmény érvényes az Európai Gazdasági Térség minden állampolgárára, így a 26 évnél fiatalabb külföldi ismerőseiteknek is olcsóbban vagy ingyen mutathatjátok meg ezeket a múzeumokat.

Az időszaki kiállításokra vonatkozó 50 százalékos kedvezményt az ingyenes napoktól függetlenül, bármikor igénybe vehetitek, így például megnézhetitek a Magyar Nemzeti Galériában október 19-ig meghosszabbított Dada és szürrealizmus című kiállítást 1200 forintért, a Néprajzi Múzeumban az október 26-ig nyitva tartó World Press Photo 2014 című sajtófotó-kiállítást 1000 forintért, vagy a Szépművészetiben október 30-án nyíló Rembrandt-kiállítást 1600 (elővételben 1500) forintért.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, azt a témát pedig, hogy megéri-e bringával járni a budapesti egyetemekre, itt boncolgattuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!