szerző:
Eduline

Pénteken a CEU rektora körlevelet küldött az egyetem oktatóinak és hallgatóinak arról, hogy ha nem sikerül megállapodni a kormánnyal, kénytelenek lesznek Ausztriába költözni - írja a 444. Pedig szeretnének Budapesten maradni.

©

„Amennyiben a magyarországi helyzetünk nem oldódik meg, mindegyik programunkat a bécsi kampuszunkon fogjuk oktatni, amelyhez a szükséges engedély beszerzése már folyamatban van az illetékes amerikai oktatási hivatallal (Middle States Commission on Higher Education) együttműködésben” - idézi a levelet a 444.

Ha az egyetemnek Bécsbe kellene költöznie, akkor a tanulmányaikat már korábban megkezdett hallgatók Budapesten maradnak a 2019-20-as es tanévre, csak az új diákok kezdenek Bécsben.

A magyar kormány eddig annak ellenére sem írta alá az CEU budapesti működését biztosító megállapodást, hogy  New York Állam Oktatási Hivatala igazolta a magyar kormányzat számára, hogy a CEU a hivatal által regisztrált oktatási tevékenységet folytat New York államban.

Az amerikai nagykövet szerint a CEU még hosszú ideig működni fog

A CEU még hosszú évekig meg fog maradni - így gondolja David Cornstein amerikai nagykövet azután, hogy hétfőn két órán át beszélgetett Orbán Viktorral. "A CEU jelenleg nyitva van, holnap is nyitva lesz, és azt remélem és szeretném, hogy ez így maradjon hosszú évekig.