szerző:
Eduline

Mikor van a tárgyfelvétel, melyik egyetemen tartanak őszi és tavaszi szünet, meddig tart a vizsgaidőszak? Összegyűjtöttük a 2015/2016-os tanév legfontosabb dátumait.

Őszi szemeszter

Regisztrációs hét, tárgyfelvétel

A tanévkezdést megelőző héten tartják a regisztrációs időszakot, amikor a beiratkozás és a tárgyfelvétel történik - ezután általában még egy hétig lehet tárgyakat felvenni, illetve leadni. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szeptember 2. és 4. között, a Budapesti Corvinus Egyetemen augusztus 31-től szeptember 20-ig, a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) augusztus 31-től szeptember 4-ig, a Pécsi Tudományegyetemen pedig augusztus 24-től szeptember 7-ig lesz a regisztrációs hét. A Szegedi Tudományegyetemen szeptember 7-11. között tartják a tárgyfelvételt.

Szorgalmi időszak

Az ELTE-n és a Pécsi Tudományegyetemen szeptember 7-én kezdődik az oktatás, és december 11-ig tart. A BGF-en szeptember 8-tól december 12-ig, Szegeden pedig augusztus 31-től december 5-ig tart a szorgalmi időszak. A Corvinuson és a Debreceni Egyetemen szeptember 14-től december 18-ig lesz oktatás.

Őszi szünet

Az ELTE-n október 26-tól 30-ig, a BGF-en pedig október 19-23. között tartanak őszi szünetet. A Pécsi Tudományegyetemen október 26-30. között szünetel az oktatás.

Vizsgaidőszak

Az ELTE-n december 14-től január 29-ig, a szegedi egyetemen pedig december 7-től január 23-ig tart a vizsgaidőszak. A BGF-en december 14. és január 23. között, a Corvinuson pedig december 21. és február 2. között vizsgázhatnak a diákok. Pécsen december 14. és január 22. között, Debrecenben pedig december 21-től február 5-ig lesz a vizsgaidőszak.

Szeptember első heteiben kezdődik az oktatás az egyetemeken, főiskolákon
©

Tavaszi szemeszter

Regisztrációs hét, tárgyfelvétel

Az ELTE-n és a BGF-en február 1-5. között, a Corvinuson pedig február 3-tól 14-ig lesz a regisztrációs hét. Pécsen január 18. és február 1. között, Debrecenben pedig február 8-12. között lesz a tárgyfelvételi időszak.

Szorgalmi időszak

Az ELTE-n, a Corvinuson és a BGF-en február 8. és május 13. között, Szegeden és Pécsen pedig február 1. és május 13. között lesz oktatás. Debrecenben február 15-től május 21-ig tanítanak.

Tavaszi szünet

Az ELTE-n március 23. és 29., a BGF-en pedig március 21-26. között lesz a tavaszi szünet. A Szegedi Tudományegyetemen március 29. és április 2. között, Pécsen pedig március 29-től április 1-ig lesz szünetük a diákoknak.

Vizsgaidőszak

Az ELTE-n és a BGF-en május 17. és július 1. között lesz a vizsgaidőszak. A szegedi és a pécsi egyetemen május 17. és június 24. között, a Corvinuson pedig május 16. és június 18. között vizsgázhatnak a diákok. A Debreceni Egyetemen május 23. és július 8. között lesznek a vizsgák.

Minden infó elsőéveseknek

Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok gólyaként.

Nem olcsó mulatság az egyetemi évkezdés.

Mennyibe kerülnek a kollégiumok?

Ennyiért bérelhettek lakást az egyetemvárosokban.

A legfontosabb kérdések és válaszok a diákhitelről.

Ilyen gólyatáboroknak bulizhattok.

Hét hiba, amelyet minden elsőéves elkövet.

Nem vettek fel? Így lehet szuper a következő évetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!