szerző:
Eduline

Táncházzal, a Bergendy zenekarral, játékokkal és beszélgetésekkel hozná össze a lányokat és fiúkat az erőforrás-minisztérium. Szerintük egyre több az olyan egyetemista korú fiatal, akinek "nincs tere az ismerkedésre". Majd most lesz.

©

"Táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló" program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával Budapesten és az ország kilenc nagyvárosában május 26-án.

"Lesz táncház és tánctanítás, társastánc és utcabál a Bergendy zenekarral, és mód nyílik beszélgetésekre és játékra is. A rendezvényeken izgalmas és sokakat érintő pártalálással, párválasztással, családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket, melyek szervezésében a fővárosban és a megyeszékhelyeken működő Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Házak is közreműködnek" - olvasható a minisztérium sajtóközleményében.

Soltész Miklós szociális és családügyekért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

A minisztériumi közlemény szerint a tízmillió forintból megvalósuló rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet "a tánc nyújtotta ismerkedési lehetőségre, hiszen egyre több az olyan fiatal, akiknek nincs terük az ismerkedésre", így viszont "kulturált körülmények között" találkozhatnak más fiatalokkal.