szerző:
Eduline

Gyors és olcsó ebédre vágytok, de már elegetek van a két-háromszáz forintos pizzaszeletekből? Ma megmutatjuk nektek a kedvenc budapesti gyrososainkat.

Kyros Gyros

A Kyros Gyros nagy kedvencünk, pedig a hely első ránézésre pont olyan, mint az összes többi gyrosos - a dekor kék-fehér, a kínálat is a szokásos, az ételek illata pedig az összes ruhadarabunkba beivódik néhány perc alatt. Viszont az ízekre nem lehet panasz, sőt! A hús nem száraz, de nem is zsíros, a pita vastag és pont jó állagú, a zöldségek ropogósak, a szósz pedig díjnyertes, ráadásul - sok más hellyel ellentétben - itt aztán nem sajnálják a gyrosból.

©
Hol, mikor, mennyiért?

1132 Budapest, Hegedűs Gyula utca 34.

Nyitva: hétfőtől péntekig: 10:00-21:00

Gyros pitában 645 forint, tálban 1145 forint.

Gyros Kerkyra Görög Ételbár

A hatodik kerület szívében, az Oktogontól pár sarokra is van egy autentikus görög étterem, a Képzőművészeti és a Zeneakadémia hallgatóinak nagy örömére. A We Love Budapest cikke szerint a pitát egyenesen Görögországból hozzák, és háromféle szósszal öntik nyakon a gyrost.

©
Hol, mikor, mennyiért?

1067 Budapest, Eötvös utca 5.

Nyitva: hétfőtől péntekig: 11:00-19:00

Gyros pitában 750 forint, tálban 1490 forint. 

Gyradiko Estia

Egy másik gyrosos a tizenharmadik kerületben, amit nem érdemes kihagyni, de ha Óbudán vagy Békásmegyeren jártok (így aztán az Óbudai Egyetem budai campusának és a Zsigmond Király Főiskola hallgatói is jól járnak), akkor is találhattok Gyradiko éttermeket, itt és itt. A görög származású tulaj görög alapanyagokból dolgozik, és eredeti receptek alapján készít mindent, a gyrosuk pedig a Városban blog szerint is a legjobb Budapesten. Pluszpontot adunk azért, mert a vegákra is gondoltak, és adnak gyrost halloumi sajttal is.

Hol, mikor, mennyiért? 

1132 Budapest, Victor Hugo utca 35.

Nyitva: hétfőn 13:00-23:00, keddtől szombatig 11:00-23:00, vasárnap 11:00-00:00.

Gyros pitában 730 forint, tálban 1290 forint.

 

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat. A 300 forintos pizzaszeletek titkát itt árultuk el.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, a négy legjobb karácsonyi vásárt pedig itt mutattuk be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!