szerző:
Eduline

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara vezeti a gazdasági egyetemek oktatói rangsorát, az intézményt a Milton Friedman Egyetem (az egykori Zsigmond Király Egyetem) és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar követi a listán.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsor első helyén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara végzett, a második és a harmadik helyet a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara szerezte meg.

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang

Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)

1.

BCE-GTK

1.

DE-GTK

2.

BGE-KVIK

2.

ZSKE (ma már Milton Friedman Egyetem)

3.

SZTE-GTK

2.

SZE-GK

4.

BGE-KKK

4.

KE-GTK

4.

BCE-KTK

5.

KJF (ma már Kodolányi János Egyetem)

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el. Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.

A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2019 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.