szerző:
Eduline

Távol-keleti műszaki egyetemek vezetik a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb rangsorát: a brit cég az ötven évnél fiatalabb felsőoktatási intézmények toplistáját állította össze.

Az egyik legnagyobb szingapúri állami felsőoktatási intézmény, az 1991-ben alapított Nanyang Technological University (NTU) vezeti a rangsort, a második a szintén 1991-ben alapított Hong Kong-i Természettudományi és Műszaki Egyetem (HKUST), a harmadik a Korea Advanced Institute of Science & Technology (KAIST), a negyedik a szintén dél-koreai, 1986-ban alapított Pohang Természettudományi és Műszaki Egyetem (POSTECH), az ötödik pedig az 1984-ben alapított City University of Hongkong.

A teljes világrangsorban az NTU egyelőre a 39., a hongkongi HKUST a 40., a KAIST pedig az 51. helyet szerezte meg - évről évre javítanak teljesítményükön, a KAIST például először 2008-ban került a száz legjobb közé. Az ázsiai felsőoktatási intézmények rangsorát itt nézhetitek meg.

A listára természetesen több nyugati egyetem is felkerült, a hatodik helyet szerezte meg a maastrichti egyetem, a hetedik a University of California, Irvine, a kilencedik a kanadai University of Calgary, a tizedik a barcelonai, a tizenegyedik pedig a madridi egyetem.

A tizenkettedik helyet a University of Bath szerezte meg, amely tavaly egy elégedettségi felmérésben olyan patinás brit intézményeket körözött le, mint a Cambridge és az Oxford. A teljes ötvenes toplistát itt nézhetitek meg. Megjelent a 2015-ös felsőoktatási rangsor: négy magyar egyetem a legjobbak között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!