szerző:
Eduline

Ezúttal a Travel and Leisure nevű magazin rukkolt elő a legszebb egyetemi campusokat bemutató listával.

Ezúttal a Travel and Leisure nevű magazin rukkolt elő a legszebb egyetemi campusokat bemutató listával.

Peking University

©

Tradicionális kínai építészeti elemek jellemzik a pekingi egyetemet. A híres nyugati kaput kőoroszlánok védik, a hatalmas campus területén pedig számos gondozott kert és tó található.

Nanyang Technological University, Szingapúr

©

A világ egyik legrangosabb egyeteme igen sokszínű: a modern, mai dizájnt (mint amilyen a képen látható művészeti és médiaközpont is) a természetességgel ötvözték, amikor fűvel borított tetőket, zöld területeket alakítottak ki a campuson.

Coimbra University, Portugália

©

Építészetileg igazi gyöngyszem a portugáliai egyetem sokfélesége: van olyan épülete, amelyet még a 16. században emeltek, egy másikhoz pedig Brazíliából szállították a fát. A fotón látható torony a 18. században épült.

Aarhus University, Dánia

©

Botanikus kertek, parkok és sétányok veszik körbe a dániai campust. A falakon futó növényzet miatt úgy tűnik, mintha az - egyébként nem annyira mutatós - egyetemi épületeket birtokba vette volna a természet.

Qatar Foundation’s Education City, Katar

©

A közel-keleti Katarban fekvő egyetem pont úgy néz ki, ahogyan egy nemzetközi intézménytől elvárható: különböző építészeti jegyeket ötvöz a világ minden tájáról. A képen látható épületet például egy japán építész tervezte, de mexikói vonások is felfedezhetők a campuson. A világ legrondább egyetemét itt nézheted meg.