szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói rangsorát is. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. A második helyen a Pécsi Tudományegyetem  Általános Orvostudományi Kara, a harmadik 2021-ben a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti, a második a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti. A harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara áll.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. SE-ÁOK 1. SE-ÁOK
2. PTE-ÁOK 2. DE-ÁOK
3. SE-FOK 3. SZTE-ÁOK
4. DE-ÁOK 4. SZTE-GYTK
5. SZTE-ÁOK 5. PTE-ÁOK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!