szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem levélben kéri Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszerét, hogy egyeztessen az egyetemmel a modellváltás kapcsán.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmai egyeztetések a hátunk mögött zajlanak. Sem a vezetőség, sem mi nem ismerjük a modellváltásra kiszabott szűk időkeret okát, sem a garanciákat az oktatás és alkotás szabadságát illetően a továbbiakban

- áll a miniszternek címzett levélben, amelyben arra kérik Palkovics Lászlót, legyen nyitott a velük való párbeszédre, és engedje érvényesülni az egyetem polgárainak véleményét. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói ezért nyilvános egyeztetésre hívják a minisztert az egyetem előtt álló modellváltással kapcsolatban.

A miniszter egyébként az ATV Híradó megkeresésére azt mondta, kész tárgyalni az egyetem hallgatóival, ha közvetlen megkeresést kap. Ez most jól láthatóan megtörtént, kiderül, mi lesz a folytatás.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrég a sajtóból tudta meg, hogy alapítványi fenntartóhoz kerül, méghozzá szeptembertől. Azóta sokan nyilvánosan kiálltak az egyetem mellett, valamint petíció is indult. Ezenkívül ma délután Ne szavazd meg! #freeSzFE címmel 16 órakor az Uránia előtt megmozdulást is szerveznek a hallgatók.

Tüntetést szerveznek a Színművészeti Egyetem hallgatói vasárnapra

Ne szavazd meg! - #freeSzFE címmel szerveznek megmozdulást a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!