szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kollégiumi kiköltözések után az Eötvös Loránd Tudományegyetemen felfüggesztették a felsőévesek kollégiumi felvételi eljárását is.

Az egyetem kollégiumi bizottsága döntött úgy, a felsőéves kollégiumi felvételi eljárást határozatlan időre felfüggeszti. A hallgatóknak azt ígérik, a jelenlegi helyzet miatt a felvételi során senki sem fog hátrányos helyzetbe kerülni. Igyekeznek a felvételit hatékonyan folytatni.

A felvételi a későbbiekben meghatározott módon és ütemtervben fog lezaljani, melynek pontos módjáról így a későbbiekben kap mindenki tájékoztatást - írja az egyetem Kollégiumi Hallgatói Önkormányzata Facebookon.

Ahogy azt mi is megírtuk, az összes olyan helyet el kellett hagyniuk a diákoknak, ahol külön fürdőszoba van a szobához. A méltányossági alapon maradókat olyan kollégiumokba költöztették, ahol a vizesblokk a folyosó végén található. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azóta elismerte, hogy azért kellett ez az intézkedés, hogy szükség esetén karantént rendezhessenek be a kiürített kollégiumokban.

A Pécsi Tudományegyetem rektora azt kéri: ne bántsák a külföldi hallgatókat

A téma nagyon aktuális, ugyanis "a rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat" - írja.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.