szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szövetségi nyomozóiroda feltételezése szerint több mint 50 ember vett részt a csalássorozatban.

Amerikai sajtóinformációk szerint a világ egyik legerősebb egyetemének számító Yale visszavonta annak a hallgatónak a felvételijét, akinek a szülei 1,2 millió dollárt fizettek a sikeres felvételiért - írja a 444.hu.

Ez az első alkalom, hogy egy egyetem megvált egy hallgatótól azóta, hogy március közepén kiderült, több tucat szülő fizetett kenőpénzt, hogy felvegyék a gyerekeiket - teszik hozzá. Az ügyet az FBI robbantotta, és többek között olyan ismertebb amerikai sztárok is érintettek a botrányban, mint Lori Loughlin vagy Felicity Huffman. 

Külföldi egyetemek tandíj nélkül: ezekben az országokban is vannak ingyenes helyek

Németországban, Norvégiában, Ausztriában is tandíjmentesen lehet diplomát szerezni - erre hívja fel a figyelmet a felsőoktatási világrangsorokat készítő Quacquarelli Symonds (QS).

A Yale szerint a diákot azután vették fel, hogy - többek között - kapott egy kenőpénzért kiváltott, megfelelő értékelést Rudy Meredith női fociedzőtől. Rick Singer , a csalássorozat feltételezett kitalálója a vádak szerint létrehozott egy kitalált sportolói múltat a diák számára, az ismert fociedző pedig ebben vett részt társtettesként. A hallgatók nevét az egyetem nem hozta nyilvánosságra. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!