szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sérelmezzük ezt az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét – írja a túlóratörvényről a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete.

„A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége mély felháborodását fejezi ki a munka törvénykönyve egyéni képviselői indítvánnyal történt, a szakszervezeti és társadalmi egyeztetést nélkülöző módosítása miatt. Sérelmezzük ezt az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét” – írja pénteki közleményében a szakszervezet.

Szerintük a törvénymódosítás nemcsak a munkaterheket, hanem a munkavállalók kiszolgáltatottságát is növeli, „veszélyezteti a dolgozók egészségét, a családok békéjét”.

Az FDSZ támogatja a "rabszolgatörvény" visszavonását célzó kezdeményezéseket, „közösséget vállalunk a tiltakozó munkavállalókkal, a tiltakozásban részt vevő szakszervezetekkel. Fontosnak tartjuk a munkavállalók legszélesebb körű összefogását, hogy eredményesen és hatékonyan legyenek képesek fellépni érdekeik és jogaik védelmében. Ennek elengedhetetlen feltétele a szakszervezeti mozgalom egysége, a szakszervezeti konföderációk közös cselekvése. Követeljük és kezdeményezzük a szakszervezeti mozgalom megújítását, a konföderációk egyesülését” – zárul a közlemény.

Akár sztrájkolna is a PDSZ az elfogadott túlóratörvény miatt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben reagált a „rabszolgatörvény" elfogadására.