szerző:
Eduline

Ma van a magyar költészet napja, ha szeretnétek kimozdulni, akkor jó helyen jártok. Három ingyenes programot gyűjtöttünk nektek össze a mai napra.

©

Petőfi Irodalmi Múzeum

Szerdán, a magyar költészet napján a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges programmal várja az érdeklődőket. 10-től 16 óráig ingyenesen nézhetitek meg Arany János kéziratait. A programról bővebben itt olvashattok.

©

Akvárium Klub 

Az év versei 2018 antológiában szereplő 100 költőből 58 személyesen és többen telefonon is részt vesznek a 12 órán át tartó felolvasáson, amelyen a legfrissebb költeményeiket hallgathatjátok meg. A programról bővebben itt olvashattok.

A modern kori József Attila

Ahogy már korábban írtuk, az Új Nemzedék Központ a magyar költészet napjához kapcsolódó országos irodalmi pályázatot hirdetett. A beérkezett művek közül pedig a legjobbakat a április 11-én élőben is bemutatják a résztvevők. A programról bővebben itt olvashattok.

Zseniális műveltségi teszt: felismeritek ezt a harminc híres verset?

Ma van a magyar költészet napja, ebből az alkalomból három irodalmi tesztet ajánlunk nektek. Felismeriek ezeket a József Attila-verseket? A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik, éppen ezért elsőként egy olyan tesztet ajánlunk nektek, amelyből kiderül, fel tudjátok-e idézni a legismertebb József Attila-verseket.