szerző:
Eduline

Milyen szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni Pest megyében? Mutatjuk az idei listát.

©

Asztalos, elektronikai technikus, épület- és szerkezetlakatos, faipari technikus, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló, gyakorló ápoló, hegesztő, honvéd altiszt, ipari gépész, kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, mechatronikus-karbantartó, mezőgazdasági gépész, női szabó, pék, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, vegyésztechnikus, villanyszerelő, víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő

- ezek a 2017/2018-as tanévben a hiány-szakképesítések Pest megyében.

A listán szerepő szakmákkal a szakemberek szerint gyorsan állást lehet találni, azok a diákok pedig, akik ebben a tanévben ezek közül választottak, szakképzési ösztöndíjat kaphatnak.

A teljes, országos listát itt, a rendelet 5. mellékletében (Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló kormányrendelet alapján a 2017/2018-as tanévben induló képzésekben tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések) nézhetitek meg.

Nem kerültél be egy főiskolára sem? A kormány hamarosan keresni fog

A szakképzési centrumok várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek idén nem sikerült a felsőoktatásba bekerülni - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek. A mintegy 33 ezer érintettet az Oktatási Hivatal levélben értesíti a szakképzésben rejlő lehetőségekről, így például az elérhető szakmákról, a tanulmányi ösztöndíjakról és a képzési formákról - tette hozzá.