szerző:
eduline/mti

Heti filmajánlónkból megtudhatjátok, melyik filmre váltottak a legtöbben jegyet az észak-amerikai mozikban - ezeket már itthon is megnézhetitek.

©

A vasárnapi iparági becslések alapján a fekete szuperhős a várakozásokat felülmúlva 192 millió dolláros (48 milliárd forint) jegyárbevételt hozott a hétvégén, ezzel a film minden idők ötödik legsikeresebb nyitó hétvégéjével dicsekedhet. Mindössze négy film nyitott jobban a Fekete Párducnál, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Star Wars: Az utolsó Jedik, a Jurassic World és a Bosszúállók, ezen kívül minden idők legerősebb februári nyitó hétvége is a Fekete Párducé.
    

A négynapos amerikai hétvégét a stúdió előrejelzése szerint 218 millió dolláros bevétellel zárhatja a film, ha pedig a többi ország mozis jegyeladásait is beleszámolják, 361 milliót jósolnak. Ugyan a legnagyobb Észak-Amerikán kívüli piacok - Kína, Oroszország, Japán - nem szerepelnek az összesített becslésben, még így is minden idők 15 legjobb debütáló hétvégi eredményének örülhet a Marvel.
    

A Ryan Coogler rendezte, nagyjából 200 millió dollárból készített film évek óta a nagy költségvetésű, többségében fekete szereplőket felvonultató alkotás. A kasszasikerlista második helyezettje a Nyúl Péter című animáció, mely a négynapos hétvégén 22,5 millió dollárt hozott a becslések alapján, ezzel 11 nap alatt 53 milliós bevételre tett szert Észak-Amerikában.
 

©

   

A harmadik helyre futott be A szabadság ötven árnyalata, a romantikus sorozat harmadik, befejező epizódja 18 milliót hozott a második hétvégéjén, első nyolc napja alatt az Amerikán kívüli piacokkal együtt 161 millió dollár értékben váltottak rá jegyet. A Jumanji: Vár a dzsungel 10 milliós hétvégi eredménye a negyedik helyhez volt elég, Clint Eastwood A párizsi vonat című alkotása 9,1 millióval az ötödik helyen végzett.

Hatalmas akciókat foghattok ki: megnéztük, mennyibe kerülnek a diákjegyek a mozikban

Több száz forintot is spórolhattok, ha jó napot választotok ki a mozizásra. Összegyűjtöttük, hogy hol mennyiért nézhettek filmeket Pesten és a vidéki városok mozijaiban. A budapesti Cinema City mozikban, tehát Allee-ban, az Arénában, a Camponában, a Duna Plazában, a Westendben egységesek a jegyárak, diákkedvezménnyel 1320 forintért nézhettek meg 2D-s filmeket, a 3D előadásokra 1730 forintért ülhettek be, az IMAX 3D-s filmjei pedig 1740 forintba kerülnek szemüveg nélkül.