szerző:
Eduline

Sznobnak nevezte az Oxfordot az egyetem egyik tagintézményének vezetője.

Sznobnak nevezte az Oxfordot az egyetem egyik tagintézményének vezetője. Baroness Helena Kennedyt nemrég választották a Mansfield College igazgatójának – számolt be a The Telegraph.

Kennedy szerint számos felső-középosztálybeli diák kerül be érdemtelenül az elitegyetemre, míg a hátrányos helyzetű jelentkezőket sok esetben elutasítják. Korábban Nick Clegg liberális politikus is azzal vádolta az Oxfordot és a Cambridge-t, hogy diszkriminálja a szegényebb hallgatókat – állítása szerint az intézmények így akarják elérni, hogy magasabb állami támogatást kapjanak.

Az Oxford megvédte felvételi rendszerét: közleményük szerint támogatják a szegény diákokat, például egy minden eddiginél szélesebb ösztöndíjprogramot indítanak el 2012-ben. Az adatok azonban mást mutatnak: az Oxford az elmúlt években kevesebb hátrányos helyzetű, állami (és nem magán-) iskolából érkező diákot vett fel, mint más egyetemek. Az Oxford nemrég egy kínos botrány miatt került be a híradásokba – az esetről itt olvashatsz bővebben.