szerző:
Eduline

Ezen a héten is elcsíphettek egy csomó érdekes előadást a színházakban. Ajánlunk is párat.

©

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán mutatják be holnap az Antigonét. Az Antigoné beavatószínházi bemutatása és elemzése során a tragédia alapkérdéseire keressük a választ: mit akar Antigoné és mit Kreón? Mit jelent Antigoné hősiessége? Mit jelent a vérségi kötelék, s mit az istenek tisztelete? Miért és hogyan lehetett ideológiai, aktuálpolitikai célokra felhasználni e drámát 1945 után Magyarországon? - írja a színház ismeretetője.

Pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban mutatják be a Király beszéde című előadást. Igen, jól emlékszel, ez az a mű, amiből hat évvel ezelőtt Oscar-díjas film készült.

Csütörtökön megnézhetitek a Centrál Színházban az Edward Albee világhírű drámájából készült Nem félünk a farkastól című előadást. Főszerepben Básti Juli és Rudolf Péter.

Ha szeretitek a táncot, akkor érdemes megnézni vasárnap a Táncmelodikák című előadást a Várkert Bazárban. A Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek - írják róla a Nemzeti Táncszínház oldalán.