szerző:
Eduline

Vezetni tanulnátok? Hamarosan jön az államilag támogatott KRESZ-tanfolyam és -vizsga a 20 évnél fiatalabbaknak. Kik igényelhetik vissza a vizsgadíjat? Mekkora összeget térítenek vissza? Itt a válasz.

©

Kik vehetik igénybe a lehetőséget?

Azok, akik a rendelet hatálybalépését követően (azaz 2018. július 1-jétől) letett sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a 20. életévüket még nem töltötték be.

Meddig lehet igényelni a vizsgadíjat?

Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani. Ha benyújtottátok, akkor az eljárás 30 napig tart.

Mekkora a visszaigényelhető összeg?

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. 

A támogatás mértéke a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 forint.

Hol kérhetitek vissza a vizsgadíjat?

A támogatás megállapításáról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) dönt. A Magyar Államkincstár honlapján találjátok majd meg azt az űrlapot, amellyel visszaigényelhetitek a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.