szerző:
Eduline

Az utóbbi hetekben is számtalan versfelismerős kvízt ajánlottunk nektek, ezek közül emelünk ki nektek hármat, nehézségi sorrendben.

Tíz vers

Tíz olyan versből hoztunk részletet, amellyel valószínűleg találkoztatok már irodalomórán is. Mindegyik verset más költő írt, így természetesen nem a vers címét, hanem a szerző nevét kell eltalálnotok. Mennyire emlékeztek rájuk? Ezt a tesztet itt tölthetitek ki.

Radnóti Miklós versei

Ez a teszt már nehezebb, mint az előző. Itt ugyanis nem a költői stílusokra kell ráérezni, hanem konkrétan egy vers címét kell eltalálni, méghozzá Radnóti Miklóstól. Ezt a tesztet itt tölthetitek ki.

Verscím egy sor alapján

Ebben a kvízben nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján kell megadnotok a verscímeket. Lássuk, hogy felismeritek-e József Attila verseit a harmadik soruk alapján. Ezt a tesztet itt tölthetitek ki.

Irodalmi kvíz: az utolsó mondatukról is felismeritek a regényeket?

Találkozhattatok már azzal az irodalmi kvízzel, amiben az első mondatuk alapján kell felismernetek a regényeket. Lássuk, hogyan megy mindez az utolsó mondat esetében. Itt találjátok a kvízt: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Elég egy első mondat ahhoz, hogy felismerjétek, melyik regényre gondoltunk?