szerző:
Eduline

Több mint száz felsőoktatási intézmény, köztük a legnevesebb amerikai és európai egyetemek kurzusait végezhetitek el a Coursera oldalán. Hatszáz online kurzus közül választhattok.

A Coursera képzéseinek 90 százaléka angol nyelvű, magyar és német nyelvű kurzus egyelőre nincs, franciából is csupán húszat találtunk - de ezen nem is csodálkozunk, még a német Iversity is főleg angol nyelvű képzéseket indít.

©

Jelenleg a bölcsészettudomány, a társadalomtudományok és a biológia területén a legnagyobb a választék, 80-100 induló képzéssel, de informatikai, jogi, művészeti, természettudományos és pedagógiai témájú képzéseket is találtunk.

A legnevesebb egyetemek kurzusai, infyen

Ha ez nem lenne elég: a Coursera arra is jó, hogy a Nobel-emlékdíjas közgazdásztól, Robert Shillertől autogramot szerezzetek: vegyetek részt pénzügyi kurzusán, és a végén zsebeljétek be a Yale oklevelét. A kurzus ugyan február végén indult, de még csatlakozhattok.

Jogi és társadalomtudományi terület iránt érdeklődőknek izgalmas lehet a Duke Egyetem március végén induló kurzusa a nemzetközi emberi jogokról. Ha pedig a nemzetközi kapcsolatokról szeretnétek többet tanulni, jelentkezzetek a Leiden Egyetem kurzusára, amely a változó globális rendről szól.

Olyan különleges kurzusokat is találhattok, mint a Marylandi Egyetem által indított "Tolerancia gyakorlása egy vallásos közösségben: az egyház és a zsidók Itáliában", vagy éppen a Chicagói Egyetem globális felmelegedésről szóló programja. A University of Edinburgh Andy Warhol munkásságát dolgozza fel egy kurzusban, a Floridai Egyetem pedig az amerikai drogpolitikáról indít nyáron egy képzést.

A kurzusokra regisztráció után jelentkezhettek. Az előadásokról videók készülnek, ezeket nézhetitek meg, majd különböző feladatokat, teszteket kell megoldanotok a témával kapcsolatban - mindezt általában heti rendszerességgel. Ha többet szeretnétek tudni online egyetemi képzésekről, kattintsatok ide.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!