szerző:
Eduline

Itt találjátok a középszintű németérettségi harmadik, a hallás utáni szövegértést mérő részének feladatait - sajnos a hanganyagot nem kaptuk meg, így csak a feladatokat tudjuk közölni.

©

Itt találjátok az íráskészség rész második feladatának megoldását

Itt a németérettségi megoldása: az íráskészség rész első feladata

Itt a középszintű németérettségi megoldása: olvasott szöveg értése

Megvannak a németérettségi megoldásai: nyelvhelyességi feladatsor

Itt nézhetitek meg a középszintű németérettségi hivatalos megoldását

Nyilvánosságra hozta a középszintű németérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal. A középszintű németérettségi feladatsora: A középszintű németérettségi hivatalos megoldása: Itt találjátok összes cikkünket az idei németérettségiről.

Kíváncsiak vagyunk a ti megoldásaitokra: ha középszinten érettségiztetek németből, és emlékeztek a megoldásokra, küldjétek el nekünk az [email protected].

"A hallott szöveg értésére vonatkozó feladatoknál könnyítés a korábbiakhoz képest, hogy a szöveget másodszorra rövidebb etapokra tagoltan hallgathatják meg a tanulók" - mondta az Eduline-nak Babják Veronika nyelvtanár, hozzátéve: az információk kiegészítése viszont szövegtípustól függően okozhat nehézségeket, főleg, ha a helyesírásra is figyelni kell. "A harmadik feladatban az állítás helyességét kell megvizsgálni, igaz-hamis választással, ez könnyebb. Persze itt is sok múlik a szövegen és a beszélőn" - magyarázta.

A németérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok.

Egy ismert DJ-ről és az egydolláros szemüvegről is kaptak szöveget a diákok a németérettségin.

Itt a középszintű németérettségi megoldása: olvasott szöveg értése

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.