szerző:
Eduline

Mesterképzésre jelentkeztetek? Lássuk, milyenek a pontszámítási szabályok a mesterszakos felvételin, ésmilyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket.

©
A mesterszakos felvételinek nincsenek olyan egységes szabályai, mint az alap- és osztatlan szakos felvételinek - a pontos szabályokról ezért az adott MA- vagy MSc-képzést indító intézménynél kell keresnetek.

Van azonban néhány közös, minden egyetemre-főiskolára érvényes szabály. Az MA- vagy MSc-szakra jelentkezők maximum 100 pontot gyűjthetnek, a minimumponthatár 2018-ban is 50, vagyis akik ennél kevesebb pontot szereznek, sem állami ösztöndíjasként, sem önköltséges hallgatóként nem kezdhetik meg tanulmányaikat.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Így húzzák meg a 2018-as felvételi ponthatárait

Milyen szakokon húzták a legmagasabb ponthatárokat a 2018-as felvételin, és milyen ponthatárokra lehet számítani idén? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Jelentkeztem egyetemre, több alapszakot is megjelöltem. Hol nézhetem meg, milyenek voltak a ponthatárok tavaly, és mitől függ, idén hány ponttal lehet majd bekerülni a különböző szakokra?