szerző:
Eduline

Három hetetek van az idei érettségi szezon kezdetéig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni a gyakorlást. Az eduline és a Budapesti Corvinus Egyetem előkészítője, a Studium Generale közös előkészítő-sorozatot indít: minden este újabb próbaérettségit kaptok matekból és történelemből.

©

Ezekkel a kérdésekkel még sehol nem találkozhattatok, a Studium Generale saját készítésű feladatsorokkal teszteli a diákok tudását, a lapokat azonban az érettségi aktuális szabályai alapján állították össze.

Ma estére egy középszintű történelemteszttel készültünk - töltsétek le, nyomtassátok ki, majd oldjátok meg a feladatokat. Csináljatok mindent úgy, ahogy "élesben" teszitek majd: összesen 180 percetek van a rövid és az esszéfeladatok megoldására, az időt tetszésetek szerint oszthatjátok be. Ahogy az érettségin, úgy most is használhatjátok a történelmi atlaszt.

Innen tölthetitek le a feladatsort és a megoldókulcsot

A Studium Generale próbaérettségije történelemből: teszt- és esszékérdések

Megoldókulcs: a tesztkérdések megoldásait innen tölthetitek le, az esszéfeladatokra megoldási javaslatokat itt találtok

Ha megvagytok, töltsétek le a megoldókulcsot - a rövid feladatoknál egyszerű a dolgotok, csak kérdésről kérdésre haladva ellenőriznetek kell a válaszokat. Az esszéfeladatok értékelésében sok a szubjektív elem, ezért van, ahol a Studium Generale teljes esszét írt, máshol azokat az elemeket sorolták fel, amelyeknek mindenképpen szerepelniük kell a megoldásban.

Minden infó a 2014-es érettségiről

Így változnak az érettségi szabályai 2014-ben

A 2014-es tavaszi érettségi vizsgaidőpontjai

Legális puskák a matekérettségin: hogyan érdemes használni a négyjegyű függvénytáblázatot?

Milyen költők és írók kerültek elő a leggyakrabban a magyarérettségin?

Középszintű feladatsorok és megoldások magyarból

Kidolgozott érettségi témakörök matekból, történelemből és magyarból

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!