szerző:
Eduline

Kapnak-e többletpontot azok a felvételizők, akiknek a szülei alacsony iskolai végzettségűek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre szeretnék felvételizni. A szüleim nem szereztek szakmát, alacsony az iskolai végzettségük. Ezért hány többletpontot kapok?

Azok a felvételizők kapnak hátrányos helyzet jogcímén 40 többletpontot, akiről a települési önkormányzat jegyzője a kérelmező hátrányos helyzetének fennállását állapítja meg, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, emellett vagy alacsony a szülők iskolai végzettsége, vagy alacsony a szülők foglalkoztatottsága, vagy elégtelen lakókörnyezet, illetve lakáskörülmények között él.

Vagyis önmagában a szülők alacsony iskolai végzettsége miatt nem kaphattok többletpontokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Kik számítanak hátrányos helyzetűnek? Pontszámítási ABC

Ki számít hátrányos helyzetű jelentkezőnek az egyetemi-főiskolai felvételin? Igaz, hogy ha valamelyik szülőnek alacsony az iskolai végzettsége, pluszpontot kaptok? Itt van minden tudnivaló. "A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997.évi XXXI. törvény 67/A.