szerző:
Eduline

Milyen ponthatárokat húztak osztatlan jogász képzésen? Hány pont kellett az állami ösztöndíjas helyhez ezen a szakon?

©

Osztatlan jogász képzésre a 2018-as felvételin 3930-an jelentkeztek, ebből 3084 jelentkező sorolta első helyre a szakot. Jogász szakra csak azok szerezhettek állami ösztöndíjas helyet, akik elérték a szakra érvényes minimumponthatárt - függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézmény ilyen képzésére jelentkeztek. 

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

Képzés Előzetes ponthatár Intézmény és ponthatár Intézmény és ponthatár Intézmény és ponthatár
jogász  460  ELTE - 460  KRE - 474  DE - 461
Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az Eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi. A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!