szerző:
Eduline

Hány többletpontra számíthattok, ha nyelvvizsgával, OKJ-s végzettséggel, esetleg OKTV-helyezéssel vágtok neki a 2017-es felvételinek?

©

Maximum 100 többletpontot gyűjthettek emelt szintű érettségivel, nyelvvizsgával, OKJ-s végzettséggel, sporteredménnyel vagy a felsőoktatási szakképzés zróvizsgájával, de pluszpontokat kapnak a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő és gyermeket gondozó felvételizők is.

Fontos, hogy akkor is 100 pontot kaptok, ha a különböző jogcímeken járó többletpontok összege több lenne.

Ebben a táblázatban részletes információt találtok arról, pontosan milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy megkapjátok a pluszpontokat.

Bukhatjátok a felvételit, ha erre nem figyeltek: nem járnak automatikusan a többletpontok

A többletpontok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a jogosultságot - hívta fel a figyelmet a Felvi. A Felvi kiemeli: a többletpontokat két csoportra lehet osztani, az előírt feltételek teljesítése esetén kötelezően adandó többletpontok járnak emelt szintű érettségi vizsgaeredményért, nyelvtudásért, esélyegyenlőségért, felsőoktatási szakképzésért, az egyes képzési területeken további többletpontok adhatók tanulmányi és művészeti versenyeredmények alapján, OKJ szerinti szakképesítés vagy sporteredmény alapján.

Így változnak a felvételi pontszámítási szabályai 2017-ben

Elstartolt a 2017-es felvételi, és az idén is változik néhány pontszámítási szabály. Íme, így kalkulálhattok a pontjaitokkal, ha alap- vagy osztatlan szakra jelentkeztek. 1. lépés: a tanulmányi pontszám Először a középiskolai bizonyítványotokat kell elővennetek (ha végzősök vagytok, gondoljátok át, milyen jegyekre számíthattok év végén, és azzal számoljatok - ha változnak az eredmények, májusban újra kalkulálnotok kell).