szerző:
Eduline

Eredetileg ma lett volna a felvételi jelentkezés határideje az egyetemekre, főiskolákra, de az államtitkárság február...

Eredetileg ma lett volna a felvételi jelentkezés határideje az egyetemekre, főiskolákra, de az államtitkárság február 24-re módosította az időpontot, mert úgy látta, tájékozatlanok az érintett diákok. Noha a felsőoktatás finanszírozásának számos eleme valóban kidolgozatlan, a hvg.hu összeállított egy listát a legnépszerűbb szakokról és intézményekről, melyek a legolcsóbb és legdrágább önköltséges képzést kínálják.

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben azok, akik idén jelentkeznek valamilyen felsőoktatási intézménybe. Nem sokkal a jelentkezési határidő vége előtt derültek ki a keretszámok, drasztikusan átalakult a rendszer. A vidéki egyetemeken például felszámolják az államilag támogatott jogászképzést. Ha a szülők nem tudják állni a tandíjat, akkor a jövőbeli hallgató felveheti a diákhitel 2-t. A felvett összeget csak és kizárólag a tandíj törlesztésére költheti, szemben a régi diákhitellel, amely szabad felhasználású. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.