szerző:
Eduline

Lassan elindul a 2016-os felvételi, de ti még nem tudjátok, merre tovább? Ingyenes, online pályaorientációs teszteket ajánlunk.

Nemzeti Pályaorientációs Portál

A Nemzeti Pályaorientációs Portálon több pályaválasztási tesztet is találtok, ezeket regisztráció nélkül, gyorsan kitölthetitek. Van köztük tantárgyi érdeklődésre, munkamorálra vonatkozó teszt is, sőt olyan is, amely konkrét munkakört javasol.

Pályanet

Ezen a pályaválasztási tanácsadó portálon is ingyen, regisztráció nélkül tölthettek ki pályaválasztási tesztet, amely a válaszok alapján tevékenységeket, foglalkozásokat javasol nektek.

©

123test.com

Ezzel az angol nyelvű teszttel kideríthetitek, hogy milyen munkahelyi értékeket (például a függetlenséget vagy a hatalmat) mennyire tartjátok fontosnak.

BBC

A BCC tesztjében azt kell kiválasztanotok, hogy milyen feladatokat vállalnátok a legszívesebben. Megtudhatjátok, milyen személyiségtípus - realista, konvencionális, szociális, vállalkozó szellemű, művészi, kutató - jellemzői illenek rátok a legjobban, és ez alapján milyen szakma passzol hozzátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!