szerző:
Eduline

Kedden elstartolt a 2013/2014-es keresztféléves felvételi - itt találjátok a legfontosabb határidőket.

Jelentkezési határidő: 2013. november 15.

A felvételi eljárásban legfeljebb öt szakot lehet megjelölni, az idén nincs hagyományos jelentkezési lap, kizárólag az e-felvételit lehet használni. Az eljárás alapdíja 9000 forint, ezért az összegért három képzést lehet megjelölni, minden további szakért 2000-2000 forintot kell fizetni. Egy jelentkezési helynek számít ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és önköltséges változata. A keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Diákok a ponthatárhúzás napján. A keresztféléves felvételi ponthatárait január 23-án hozzák nyilvánosságra
©

Hitelesítés: 2013. november 25.

A jelentkezést november 25-ig hitelesíteni is kell, ezt kétféleképpen tehetitek meg: vagy az ügyfélkapun keresztül az okmányirodában kapott azonosítóval, vagy a hitelesítő adatlappal. Ezt az e-felvételi rendszeréből nyomtathatjátok ki, és aláírva kell postára adnotok az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Dokumentumpótlás határideje: 2014. január 9.

A tanulmányi eredményt és a végzettséget igazoló dokumentumok mellett (középiskolai vagy érettségi bizonyítvány, diploma), a nyelvvizsga-bizonyítványokat, a különböző versenyeken kapott oklevelek fénymásolatát, illetve más, szintén többletpontra jogosító igazolásokat (például hátrányos helyzet) is csatolni kell a jelentkezéshez. Azokat a dokumentumokat, amelyeket november 15-ig nem kaptok kézhez, január 9-ig pótolhatjátok.

Ponthatárok várható kihirdetése: 2014. január 23.