szerző:
eduline/mti

A Diákhitel I.-II. is igénylehető az őszi félévre, előbbinél az első utalások októberben érkeznek.

©

Képzési formától függetlenül, 3,75 százalékos kamattal juthatnak a 40 év alatti hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez, a 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére - közölte a Diákhitel Központ.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A Diákhitel1 bármire szabadon felhasználható: legyen szó albérletről, laptopról, nyelvvizsgáról vagy akár a mindennapi megélhetésről. A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére használható fel - írták.

Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, amely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. Az ily módon kitöltött adatlap a Diákhitel Központtal együttműködő pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahelyeken valamint a Diákhitel Központ Személyes Ügyfélszolgálatán adható le. A tanév kezdetén a társaság személyes ügyfélszolgálatai a gyorsabb ügyintézés érdekében még több ügyintézővel várják a hallgatókat.

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén, az érdeklődők kérdéseit a facebook/diakhitel csatornán keresztül is fogadja a társaság.