szerző:
Eduline

Kevesebb mint egy hónap van hátra a magyarérettségiig: bár a közép- és emelt szintű írásbelin is használhattok...

Kevesebb mint egy hónap van az érettségiig - a helyesírási hibákkal értékes pontokat veszíthettek
©

Kevesebb mint egy hónap van hátra a magyarérettségiig: bár a közép- és emelt szintű írásbelin is használhattok helyesírási szabályzatot, érdemes átismételni a problémás szavak írásmódját, hogy ne menjen az idő a keresgéléssel. Az írásbelin a helyesírási hibákért akár tizenöt pontot is levonhatnak, míg az olvashatatlan írásért három pont levonás jár. Összegyűjtöttük a legjobb online helyesírási teszteket, amelyekkel felkészülhettek az írásbeli vizsgára, és amelyek az ötven-száz legnehezebb szóra is rákérdeznek. Itt találjátok előkészítőnket irodalomból.

Magyarhelyesiras.hu

A magyarhelyesiras.hu-n nemcsak a problémás szavakat kereshetitek ki, hanem ingyenes tesztet is találtok: ötven szó helyes alakját kell megadni, majd a "kiértékel" gombra kattintani.

Szerkeszt.hu

A szerkeszt.hu-n száz szó két-három verzióját kapjátok meg, ezek közül kell kiválasztani a helyes alakot - a kiértékelés után nemcsak a százalékos eredményt kapjátok meg, a rendszer zölddel jelzi a jó, pirossal a rossz válaszokat.

Tantaki.hu

A tantaki.hu-n az egybe- és különírás szabályait, a földrajzi nevek helyesírását is gyakorolhatjátok - egyszerre csak egy kérdést kaptok, a teszt azonban azt is méri, hány másodperc alatt oldottátok meg a feladatokat.