szerző:
Eduline

Február elsejétől március elsejéig jelentkezhettek a 2013-as felvételire - hogy ne maradjatok le egyetlen határidőről sem, összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Ponthatárhúzás 2012-ben. Idén július 24-én derül ki, kit vettek fel egyetemre vagy főiskolára
©

Jelentkezési határidő - március 1.

A 2013-as felvételire február 1. és március 1. között jelentkezhettek hagyományos vagy elektronikus úton. Hogyan változnak a pontszámítás szabályai 2013-ban? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el, a kizárólag fizetős formában induló szakok teljes listáját pedig itt nézhetitek meg.

Hitelesítés határideje - március 11.

Ha elektronikus formában jelentkeztek, vagyis az e-felvételi rendszerét használjátok, hitelesítenetek kell a jelentkezést. Ezt kétféleképpen tehetitek meg: vagy kinyomtatjátok a hitelesítő adatlapot, és aláírva elkülditek az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190), vagy regisztráltok valamelyik okmányirodában, majd a megadott jelszóval egyszerre jelentkeztek be az ügyfélkapun és a felvi.hu-n.

Hiánypótlási felszólítás - június 26-ig

Legkésőbb június 26-ig megkapjátok a felszólítást a hiánypótlásra - ha bármelyik fontos adatot kihagytátok vagy rosszul írtátok be, ekkor még pótolhatjátok/javíthatjátok.

Regisztrációs csomag - május közepe

Május közepén megkapjátok az ún. regisztrációs csomagot, amellyel ellenőrizhetitek, hogy minden személyes adat, szak, intézmény stimmel-e.

Hiánypótlás - június 5.

Június 5-ig kell elküldeni vagy feltölteni az időközben megszerzett dokumentumok másolatát, például a középiskolai bizonyítványét.

Sorrendmódosítás, hiánypótlás - július 10.

Július 10-ig kell elküldeni az időközben megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványok, érettségi bizonyítványok stb. másolatát. Ugyanez a határideje a sorrendmódosításnak is: ekkor még változtathattok a jelentkezési lapon megjelölt szakok sorrendjén.

Ponthatárhúzás - július 24.

A ponthatárhúzást követő tizenöt napon belül fellebbezhettek.