szerző:
Eduline

A következő, tavaszi érettségi időszakban már csak informatikából, latinból és élő idegen nyelvekből tehetnek...

Májusban már csak élő idegen nyelvekből, latinból és informatikából lehet előrehozott érettségit tenni
©

A következő, tavaszi érettségi időszakban már csak informatikából, latinból és élő idegen nyelvekből tehetnek előrehozott érettségit a diákok - eddig minden tantárgyból lehetett vizsgázni. A döntéssel több ezren járhatnak rosszul: 2011-ben 40 ezer, 2012-ben pedig 38 ezer diák  - az őszi vizsgaidőszakban például a jelentkezők több mint fele - választotta ezt a vizsgatípust. Olvasóink is kifejtették véleményüket a döntésről - ezek közül válogattunk. Mit gondoltok az előrehozott érettségi szabályainak szigorításáról? Írjátok meg itt, kommentben vagy Facebook-oldalunkon.

Nem értem, miért zavar valakit az előrehozott érettségi. Én azt látom logikusnak, hogy ha van egy tárgy, legyen az biológia, földrajz stb., amit két évig tanulnak a diákok, és a második év vége nem esik egybe a középiskolai tanulmányok végével, akkor abból a tárgyból akkor teszi az érettségit, amikor még friss az anyag, benne van, biztosan tudja. Nem egy-két év múlva, amikor már ott lesz a történelem, matematika, magyar... Felesleges az egész. Ez az értelmetlen intézkedés ismét csak nehezített a diákok életén, sajnálom azokat, akik ebbe beleesnek.

Nem értek egyet a megszüntetéssel, de persze ez nem számít....könnyítette az amúgy sem kicsi terheket, több időt engedett a fő tárgyakra. Mi éltünk vele, és jól is sikerült minden.

De boldog vagyok,
hogy 94-ben születtem :)

Már nem azért, de anno mi is megszívtuk. Én voltam az egyik szerencsés aki 2x írhatta meg a matekot és a törit. Egyre lejjebb és lejjebb megy a színvonal, holott semmit sem ér az eredménye....