szerző:
Eduline

Mikor tartják a mesterszakra jelentkezők szóbeli és írásbeli vizsgáit? Mikorra kell készülniük a tanári vagy művészeti képzésre felvételizőknek? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

A Hallgatói Hálózat Pót Pont Partija július 24-én: a pótfelvételizőknek még bizonyítaniuk kell
©

Osztatlan tanárszakra jelentkeztem a pótfelvételin, de nem kaptam behívót a kötelező alkalmassági vizsgára. Meg tudom nézni valahol, hogy mikor kell mennem?

A pótfelvételi gyakorlati és alkalmassági vizsgáit - például az osztatlan tanári képzéseken, tanító és óvodapedagógusi, illetve művészeti szakokon -, valamint az írásbeli és szóbeli felvételiket a mesterszakokon augusztus 21-24. között tartják. A vizsgaidőpontok listáját itt találjátok.

A ponthatárokat augusztus 29-én húzzák: ekkor derül, ki kezdheti meg szeptemberben az egyetemi, főiskolai tanulmányait. A felvett hallgatók a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézményektől kapják meg szeptember első napjaiban. A 2013-as pótfelvételiről itt találjátok a legfontosabb tudnivalókat.