szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár úgy tűnhet, még bőven van idő a 2020-as érettségi kezdetéig, higgyétek el, gyorsan elmennek a hetek és hirtelen ott találjátok magatokat a vizsga felett ülve. Összeszedtünk néhány tippet arra az esetre, ha már most elkezdenétek a felkészülést.

Hamarosan ismét elérkezünk az érettségi időszakhoz, ezért összeszedtünk nektek néhány tippet, hogy könnyebben menjen a felkészülés az érettségire.

Korábbi évek feladatai

Mint minden évben most is érdemes a korábbi évek érettségijeit kitölteni így tesztelve magatokat. Ha igazán komolyam szeretnétek venni a felkészülni, akkor úgy írjátok meg ezeket a feladatsorokat, hogy közben betartjátok az érettségi szabályokat. Az Oktatási Hivatal oldalán megtaláljátok a korábbi érettségik feladatsorait és megoldókulcsait.

Próbaérettségik

Az előző évek érettségi feladati után jöhetnek a próbaérettségik. Bár az idei próbaérettségi már lezajlott, de ebben a cikkünkben megtaláljátok a vizsgafeladatokat közép és emelt szinten is.

Gyakorlás a szóbeli vizsgára

Érdemes már ilyenkor készülni a szóbeli vizsgákra is, hogy ha eljön az idő, magabiztosak legyetek. Vannak tantárgyak, melyekből már megtaláljátok a szóbeli tételeket. Itt megnézhetitek az emelt szintű informatikai vizsga szóbeli tételeit, itt pedig az emelt szintű magyar tételeket.

Eszközök

Még időben ellenőrizzétek, hogy minden szükséges eszközötök megvan-e, amire szükségetek lehet az érettségin (például: függvénytáblázat, számológép vagy töri atlasz). Ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnotok, amikor már szűkös az idő.

Ismétlés és gyakorlás

Az ismétlésből sosem elég. Gyakorolhattok úgy is, hogy a tételeket magatoknak mondjátok fel, akár tükör előtt állva vagy egy családtagnak, aki figyel rátok, és ha szükséges, akkor kijavít. Ha hangosan kimondjátok a tanulnivalót, akkor könnyebben megmarad. Ez nem csak azért fontos, mert így nem az utolsó pillanatban kell majd kidolgoznotok a tételeket, hanem azért is mert nagyon sok témakör az írásbelin is előkerülhet már.

Kétperces matekteszt: átmennétek az érettségin, ha ma lenne?

A következő feladatokat a 2020-as próbaérettségi feladatai közül válogattuk, amit a Studium Generale, a Corvinus hivatalos érettségi előkészítője szervezett. Nektek hibátlan lesz?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!