szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Így is lehet trükközni? Milyen pontszámítási szabályok vonatkoznak majd arra, aki jövőre felvételizik és két nyelvvizsgát tesz ugyanabból a nyelvből? Újabb kérdés a 2020-as felvételiről.

Hány pontot kap a felvételiző akkor, ha van pl. német nyelvből kettő középfokú nyelvvizsgája (1 db közép fokú nyelvvizsga az x nyelvvizsga központtól és 1 db közép fokú nyelvvizsga az y nyelvvizsgaközponttól)? Az egyiket felhasználja a felvétel feltételeként és a másik ugyanazon nyelvből ugyanolyan szintű nyelvvizsgáért kap 28 pontot?

Nemzeti Pedagógus Kar által közzétett válaszok alapján: jár neki a 28 többletpont az egyik német középfokú nyelvvizsgáért. Ugyanis az egyik vizsgával a bemeneti feltétel egyik részét, a másik középfokú német nyelvvizsgával pedig már a többletpontokat gyűjti. Ebben az esetben még egy emelt szintű érettségit is le kell tennie a felvételizőnek, hogy minden feltételnek megfeleljen.

Milyen segédeszközöket használhattok az érettségin? Itt a "legális puskák" listája

Hamarosan kezdődnek az őszi érettségi vizsgák: összegyűjtöttük azokat a "legális puskákat", amelyeket a különböző tárgyak feladatlapjainak megoldásához, illetve a szóbeliken használhattok, közép- és emelt szinten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott dokumentumból az kiderül, ebben az esetben nem akadály, hogy a jelentkezőnek ugyanabból a nyelvből van két különböző vizsgaközpontban tett nyelvvizsgája. 

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb információkat itt találjátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.