szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerda este megkaptátok az sms-t a felvételi eredményéről – de mikor érkezik a hivatalos értesítés arról, melyik egyetemi-főiskolai képzésre kerültetek be?

Itt nézhetitek meg az összes felvételi ponthatárt - a teljes lista.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőről ún. besorolási döntést hoz – az erről szóló határozatot nem postán kapjátok majd meg, hanem az E-felvételi felületének Hivatalos iratok menüpontjából tölthetitek majd le.

A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket legkésőbb augusztus 5-ig – hívja fel a figyelmet a felvi.hu. A besorolási döntésben a jelentkező tájékoztatást kap a jogorvoslat lehetőségéről is.

A sikeres felvételizőknek a felsőoktatási intézmények külön felvételi határozatot is küldenek – ebben a beiratkozásról is lesznek információk.

Több népszerű szakon is magasabbak lettek a végleges ponthatárok, mint az előzetesek

Sok felvételizőt érhetett kellemetlen meglepetés, több népszerű szakon ugyanis az előzetesen meghirdetett ponthatárnál jóval magasabb pontszámmal lehetett csak állami ösztöndíjas helyet szerezni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.