szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kíváncsiak vagytok, hogy hány pontot kellett tavaly elérni azon a szakon, amelyre februárban jelentkeztetek? Itt megnézhetitek a korábbi évek felvételi ponthatárait.

Idén várhatóan július 24-én fogják kihirdetni a szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzések felvételi ponthatárait. Addig megnéznétek, hogy hogyan alakultak az előző évek ponthatárai? Az Eduline oldalán is eléritek az összes egyetem és főiskola képzéseinek ponthatárait.

Milyenek voltak a ponthatárok tavaly? Itt (is) megnézhetitek

Megnéznétek, hogy hogyan alakultak az előző évek ponthatárai? Az Eduline oldalán is eléritek az összes egyetem és főiskola képzéseinek ponthatárait.

A tavalyi felvételi ponthatárait itt tudjátok elérni. A 2017-es ponthatárokról itt, a 2016-os pontokról pedig itt tájékozódhattok. Ezeken az oldalakon természetesen a korábbi, 2016 előtti felvételi ponthatárokat is eléritek.

Fontos: idén is összesen negyven alap- és osztatlan képzésen húztak előzetes ponthatárokat. Ezekre a szakokra csak akkor kerülhettek be államilag támogatott képzésre, ha eléritek a meghirdetett ponthatárt. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a pontok csak irányadóak, ugyanis a korábbi években is előfordult már olyan, hogy a jelentkezők száma és teljesítménye alapján módosították a ponthatárokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!