szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor lehet duplázni a felvételi pontszámításnál? Mutatjuk, hányféleképpen számolhatják ki a pontszámotokat a rendszerben.

Kétféle módja van a felvételi pontok kiszámításának. Az első: az 500 pont a tanulmányi pontok (maximum 200) pont és az érettségi pontok (maximum 200 pont) összegéből áll, hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). A másik mód, népszerű nevén a duplázás az érettségi pontok kétszerezését jelenti (maximum 400 pont), hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). Így szintén elérhető a maximális 500 pont.

Melyiket érdemes választani, egyáltalán lehet-e választani?

A felvételiző pontszámát automatikusan a számotokra legkedvezőbb módon számolja ki a felvételi rendszer. Így nem kell azon agyalnotok, hogy melyik érettségi eredményeit kellene dupláznotok, vagy éppen számolgatni, hogy hogyan lenne a legjobb. Tehát nem ti dupláztok majd, hanem a pontotok alakul úgy, hogy a lehető legtöbbet kaphassátok.

Ha kíváncsiak vagytok, jelenleg hány pontotok van az egyes szakoknál, akkor itt megnézhetitek. Ha pedig még nem töltöttetek fel minden dokumentumot, amivel többletpontot szerezhetnétek, akkor itt azt nézhetitek meg, meddig van időtök pótolni a hiányokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.